Mitä tapahtui PR-toimistoille?


Viimeiset lähes neljä vuotta ovat olleet mielenkiintoinen näköalapaikka suomelaisen viestinnän ja markkinoinnin kenttään. Sain shokki-lähdön uuteen ammattiini: pääsin työskentelemään Viestintä- ja markkinointitoimisto Myyssä ensimmäisestä päivästä lähtien suoraa Suomen huippuammattilaisten kanssa. Sivusta seuraamalla ja laittamalla kädet heti alusta lähtien syvälle saveen olen oppinut paljon. Tämä on ollut minun ammattikouluni.

Oulussa törmää edelleen paljon vanhaan ymmärrykseen viestintätoimistojen roolista. Muisto perinteisestä PR-toimistosta elää vahvana: viestintätoimisto kirjoittaa tiedotteita ja soittelee toimittajille. Kyllä, tätä tehdään edelleen, mutta tekemisen painopiste on ollut jo pitkään digitaalisen markkinoinnin puolella.

Viestintätoimistot tuottavat sisältöjä, joita tällä hetkellä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Sisältöjä verkkosivuille, sosiaaliseen mediaan, blogeihin, videoihin, esitteisiin, yritysesittelyihin jne. On alettu puhua verkossa tapahtuvasta sisältömarkkinoinnista, jossa yritys tai organisaatio ottaa lähtökohdakseen asiakkaitaan ja sidosryhmiään kiinnostavat asiat itsensä sijaan. Emme siis kerro organisaatiosta, vaan pohdimme, miten voimme palvella sidosryhmiämme paremmin. Tätä kautta kasvatetaan myös liiketoimintaa.

Mitä sitten viestintä- ja markkinointitoimiston asiakkuusjohtaja tekee? Vastaus lienee melkein kaikkea. Olennaisinta on kuitenkin pitää langat käsissä, toimia rajapintana asiakkaan ja tiimin välillä sekä informoida tiimin jäsenet seuraavista askelista. Koska olemme pieni toimisto, meillä asiakkuusjohtaja kirjoittaa myös tiedotteita ja verkkosivusisältöjä, pohtii markkinoinnin strategioita ja tekee suunnitelmia asiakkaille. Ala ei ole helppo, aikataulut ovat usein haasteellisia ja työtahti tiukka, mutta tämän mielenkiintoisempaa ammattia Oulusta en löytäne.


 
YHTEYSTIEDOT

Mervi Tervo

FT, asiakkuusjohtaja

Puh:

040 594 7426

 

Email:

mervi.tervo@viestintamyy.fi

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

© 2016 Mervi Tervo.  Wix.com