Kaupungin kehittäminen keskeistä

Kuva Oulun kaupunki

Kaupungit kilpailevat investoinneista, ihmisistä, yrityksistä ja osaajista. On tärkeää, että Oulun kaupunki pysyy mukana kilpailussa. Oulussa on tehty monta asiaa oikein ja niistä täytyy pitää kiinni. Mutta paljon on myös kehitettävää.

Keskustan kehittäminen on mennyt eteenpäin ja pattitilanne, jossa oltiin vuosia, saatiin purettua. Keskustavisio 2040 linjaa monia hyviä asioita: käveleminen ja kevyt liikenne tulevat olemaan keskeisessä asemassa. Tapahtumien järjestämistä helpotetaan ja keskustasta ollaan oikeasti tekemässä kohtaamispaikkaa kaupunkilaisille.

Keskusta täytyy kuitenkin "määritellä" uudestaan: jostain syystä osa oululaisista pitää kunnia-asianaan, etteivät astu jalallaan keskustan alueelle. On totta, että keskustaa on kehitetty pitkälti liike-elämän ehdoilla ja kuntalaiset ovat jossain määrin "unohtuneet" yhtälöstä. Myös monet palvelut ja kaupan yksiköt ovat siirtyneet teollisuusalueille, lähiöihin ja keskusta liepeille.

Kaikken kaupunkilaisten keskustaan on vielä pitkä matka. Liiketilojen tyhjenemistä pidetään ongelmana, mutta nykyinen kehitys on tervettä: liiketilojen ylihinnoittelu on ollut pitkälle syynä palvelujen karkaamiseen keskustan ulkopuolelle. Nyt on syntynyt mahdollisuus moniarvoisen ja monipuolisen keskustan syntymiselle. Myös yhdistyksillä ja järjestöillä täytyy olla varaa keskustasijaintiin. Tiloja täytyy olla myös pop up -tarpeisiin ja väliaikaisiin ideoihin.

Hietasaaresta ollaan tekemässä matkailukeskittymää huvipuistoineen. Hienoa, että on löytynyt yrittäjä huvipuistoidean toteuttajaksi. Onko Hietasaari sille oikea paikka? Kaavassa oleva alue ei ole iso, eikä haukkaa alueesta suurta palasta. Ääni saattaa tuulen mukana kulkea jonkin matkaa ja kaupungin vastuulla on järjestää liikenne toimivaksi. Jos yrittäjille ei muu paikka kelpaa, niin olkoon sitten Hietasaari.

Kulttuuri, taide, moniarvoisuus, elämä ja suvaitsevaisuus ovat palvelujen rinnalla keskeisiä kaupungin merkkejä. Näissä meillä on vielä paljon tekemistä. Ja siinä, että oululaiset tuntevat keskustan ja kaupungin omakseen.


 
YHTEYSTIEDOT

Mervi Tervo

FT, asiakkuusjohtaja

Puh:

040 594 7426

 

Email:

mervi.tervo@viestintamyy.fi

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

© 2016 Mervi Tervo.  Wix.com