Kaupungin kehittäminen keskeistä

Oulun kauppatorilla ihmisiä syksyllä

Kuva Oulun kaupunki

Kaupungit kilpailevat investoinneista, ihmisistä, yrityksistä ja osaajista. On tärkeää, että Oulun kaupunki pysyy mukana kilpailussa. Oulussa on tehty monta asiaa oikein, mutta paljon on myös kehitettävää.

Keskustan kehittäminen on mennyt eteenpäin ja pattitilanne, jossa oltiin vuosia, saatiin purettua.

Keskusta täytyy kuitenkin "määritellä" uudestaan: jostain syystä osa oululaisista pitää kunnia-asianaan, ettei astu jalallaan keskustan alueelle. On totta, että keskustaa on kehitetty pitkälti liike-elämän ehdoilla ja kuntalaiset ovat "unohtuneet" osin yhtälöstä. Myös monet palvelut ja kaupan yksiköt ovat siirtyneet teollisuusalueille, lähiöihin ja keskusta liepeille.

Kaikken kaupunkilaisten keskustaan on vielä pitkä matka. Myös yhdistyksillä ja järjestöillä täytyy olla varaa keskustasijaintiin. Tiloja täytyy olla myös pop up -tarpeisiin ja väliaikaisiin ideoihin.

Kulttuuri, taide, moniarvoisuus, elämä ja suvaitsevaisuus ovat palvelujen rinnalla keskeisiä kaupungin merkkejä. Näissä meillä on vielä paljon tekemistä. Ja siinä, että oululaiset tuntevat keskustan ja kaupungin omakseen.