Tutkimusta ja opetusta


Ehdin työskennellä yliopistolla kolmen eri vuosikymmenen aikana :) Graduni suomalaisesta huippuu-urheilusta valmistui 1998 ja samana vuonna aloitin työskentelyn assistenttinä. Opetin kvantitatiivisia menetelmiä ja uudistin kurssimateriaaleja.

Samalla aloitin väitöskirjatyön, myös huippu-urheilusta. Tutkijakoulun ansiosta väitöskirja valmistuikin kohtuullisessa ajassa ja väittelin filosofian tohtoriksi vuonna 2003. Loppuvaiheessa työskentelin vihreiden vaalipäällikkönä Oulun vaalipiirissä.

Vanhempainvapaalla kului monta vuotta ja yliopistolle palasin vuosiksi 2007 - 2012 ensin yliassistentiksi ja sitten tutkijaksi. Teemaksi valikoitui urheilun sijaan nuorisokulttuuri.

Ehdin nähdä "vanhan" ja "uuden" yliopiston. Molemmissa on puolensa. Vanha yliopisto mahdollisti tutkijoille syventymisen työhön. Mutta samalla se myös mahdollisti työn tekemättä jättämisen. En silti peukuta nykysysteemille. Ajatuksessa tutkia nopeasti on perustavaa laatua oleva ristiriita.