Berner ammuttiin alas


Berner esitteli ehdotuksensa liikenteen ja tieverkon kehittämiseksi. Hallitus pelästyi ja perääntyi ja Berner nieli kunniakkaasti tappionsa vakuuttamalla tukevansa Sipilän hallitusta.

Bernerin ehdotus ei ollut valmis ja siinä oli ongelmakohtia, joiden ratkaisemiseksi olisi jouduttu kirjoittamaan mietintö jos toinenkin. Osin lähtökohdat olivat myös aika kaukaa haettuja.

Silti asian käsittely kuvastaa hyvin tämän hetkistä ilmapiiriä, jossa ammutaan kaikkea liikkuvaa kaiken varalta. Tällä hetkellä Suomessa on vaikea käydä rakentavaa keskustelua.

Autoveroa kannattaa laskea.

Autoveron laskeminen on toimenpide, joka kannattaisi viedä läpi mahdollisimman nopeasti. Suoman autokanta on vanhaa ja ympäristöä saastuttavaa. Autojen kalleuden vuoksi todella vanhoillekin autoille löytyy käyttöä. Liian suuri osa viedään romuttamolle vasta hinausvaiheessa.

En pidä mahdottomana myöskään periaatetta saastuttaja ja tieverkon käyttäjä maksaa enemmän kuin muut. Paikantimien avulla olisi helppo porrastaa teiden käyttömaksut. Ei ole mitään järkeä periä samaa tienkäyttömaksua joka puolella Suomea. Kokonaiskustannukset autoilusta eivät juuri nousisi, mutta järjestelmä palkitsisi ne, jotka luopuvat oman auton käytöstä edes muutaman kerran kuukaudessa.

Kipuilemme ajatusta autojen paikannustiedon luovuttamisesta valtiolle, vaikka suuri osa meistä liikkuu älypuhelin taskussaan. Olemme luovuttaneet vastaavat tiedot jo lukemattomille kaupallisille toimijoille.

Yritysvetoinen hallitus ei osaa tai kykene hallitsemaan julkisuutta tai tajua muuttaa toimintamallejaan. Tapahtui kulisseissa mitä tahansa, on hyvän että uudistuksia kuitenkin nostetaan esille.


 
YHTEYSTIEDOT

Mervi Tervo

FT, asiakkuusjohtaja

Puh:

040 594 7426

 

Email:

mervi.tervo@viestintamyy.fi

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

© 2016 Mervi Tervo.  Wix.com